Promotie van Mealprep.nl

5 must-read tips om succesvol droog te trainen

Meal Prep Pro Laatst bijgewerkt: 7 december 2022
Droog-train-maaltijden-bestellen

Wat is droog trainen?

Met droog trainen wil je je vetpercentage verlagen om je spieren beter te tonen. Het is hierbij de kunst om je te focussen op je voeding én te zorgen voor spierbehoud. Dat kan best een uitdaging zijn, maar het resultaat is waar het om gaat. In dit artikel geven we je 5 must-read trips om succesvol te gaan droog trainen. Waar wacht je nog? Go get ‘m!

 1. Let op je eiwitten
  Eiwitten zijn essentieel om succesvol te kunnen droog trainen. Het zijn namelijk de bouwstoffen voor je spieren. Hoeveel eiwitten moet ik op een dag eten? Houd hiervoor de richtlijn van 1,5 tot 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht aan.
  Door voldoende eiwitten te eten kies je voor spierbehoud én heb je minder trek in vettige producten.
 2. Water, water, water
  Vaak over het hoofd gezien, maar water is ontzettend belangrijk tijdens je droog train fase. Je lever zorgt namelijk mede voor de verwerking van vet en om je lever goed draaiende te houden, heb je water nodig. Daarnaast is hydrateren goed voor het behoud van je spieren en gewrichten. Houd circa 2 liter per dag aan.
 3. Houd een voedingsschema bij
  Voeding is de code als je de weg naar resultaat wilt kraken. Maar wat eet je nu eigenlijk op een dag en waar is er nog ruimte voor verbetering. Met het bijhouden van een voedingsschema maak je dit inzichtelijk.
 4. Verminder je calorie inname
  Je doel is duidelijk: je vetpercentage verlagen. Dat doe je mede door je calorie inname te verlagen. Hierdoor kan je lichaam namelijk meer energie verbranden dan dat er binnenkomt.
 5. Gevarieerd trainingsschema

Waarschijnlijk ben je al actief aan het sporten. Probeer tijdens je droog train fase zoveel mogelijk af te wisselen qua training; dus én krachttraining en cardio. Voor en ideale combinatie kan je in gesprek gaan met een personal trainer of je fitness instructeur. Uiteraard is er ook veel online te vinden over het opzetten van een sterk trainingsschema.

Droog train maaltijden bij Muscle Meals 

Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel behoefte aan een gezonde maaltijd die precies is afgestemd op jouw doel; droog trainen? Met de meal prep maaltijden van Muscle Meals ben je helemaal voorbereid. Onze droog train maaltijden kan je binnen 6 minuten op tafel zetten. De maaltijden bevatten weinig vet en de juiste verhoudingen qua eiwit, vezels en koolhydraten.

Wat je sportdoel ook is, wij supporten je!