Promotie van Mealprep.nl

De 5 beste Energy Gums / Cafeïne Kauwgom in Nederland [2024]

Meal Prep Pro Laatst bijgewerkt: 20 december 2023
Energy-gum-kopen-first

In deze blog ontdek je de 5 beste Energy Gum in Nederland. Ben je ready voor een energie boost?

  1. De 5 beste energy gum in Nederland
  2. Wat is energy gum?
  3. Energy gum Voordelen
  4. Energy gum nadelen

De 5 beste energy gum in Nederland

1. First Energy Gum

FIRST Energy Gum is een kauwgom met 80 mg cafeïne en B-vitamines, die je binnen 10 minuten extra energie en focus geeft om meer uit je dag te halen!

First Energy Gum kopen?

2. Grizz Energy Gum

GRIZZ Energy Gum is een functionele, hoogwaardige en langwerkende energy gum. Scherp en vol energie wanneer jij dit nodig hebt. Tijdens een zware werkdag, lange autorit, training of na een lange nacht… Op GRIZZ kun je vertrouwen!

Grizz Energy Gum kopen?

3. Sportlife Energy Gum

Hoe heerlijk is het om eindeloos veel energie te hebben? De nieuwe Sportlife Boost Energy Gum bevat cafeïne… én vitamine C. Vitamine C is een bewezen ondersteuner van het energieniveau. Dus zoek je een extra power spike voor leg day, of juist een unexpected fresh kick in de file en tegen je after dinner dip? Got ya! Geef een boost aan je (werk)dag!

Sportlife Energy Gum kopen?

4. Blockhead Energy Gum

Blockhead Energy Gum is een kauwgom met 50mg cafeïne. Naast cafeïne bevat deze kauwgom ook vitamine B1, B6 en B12, die belangrijk zijn voor het energiemetabolisme, en ginseng. De cafeïne wordt tijdens het kauwen via het mondslijmvlies opgenomen – dit is de snelste manier om cafeïne binnen te krijgen. Het werkt dus direct en hoeft niet eerst door de maag en darmen verwerkt te worden. Vooral sporters vinden dit fijn.

Met Blockhead Energy Gum krijg je binnen 5 minuten al een cafeïneboost, zonder daarbij suikers of calorieën binnen te krijgen. De kauwgom van Blockhead bevat bovendien enkel koudgeperste ingrediënten, wat betekent dat er geen voedingsstoffen verloren gaan door verhitting.

Blockhead Energy Gum kopen?

5. Dextro Energy Gum

De Energy Gums van Dextro Energy zijn een handig alternatief voor sporters die eens iets anders willen dan een energiereep of gel. De Energy Gums zijn dan ook zeer makkelijk te eten en geven je razendsnel energie. De kleine en koolhydraatrijke blokjes zijn dan ook speciaal ontwikkeld voor de behoefte van duursporters. Dextro Energy Energy Gums bevatten direct beschikbare glucose, die snel wordt opgenomen door het lichaam en zo een snelle toevoer ontvangt van energie

Dextro Energy Gum kopen?

Wat is energy gum?

Energie gum is een cafeïne kauwgom die energie verhogende eigenschappen bevat. Cafeïne kauwgom geeft je een fysieke en mentale boost.

Kan energy gum gaan schimmelen?

Tandvlees bevat meestal conserveermiddelen. Zo zul je zelden zien dat het tandvlees beschimmeld wordt. Je mag ze echte niet eten of kauwen na hun houdbaarheidsdatum.

Hoelang blijft energy gum in je mond?

Kauwgom blijft meestal een bepaalde tijd stevig. Na verloop van tijd breekt het speeksel in je mond echter de moleculen af ​​die de structuur behouden. Hierdoor verandert wat kauwgom binnen een uur na het kauwen in een vloeistof.

Hoeveel stuks energy gum mag je per dag gebruiken?

Voor cafeïne of energiekauwgom mag u niet meer kauwen dan in de verpakking staat vermeld. Ondertussen mag u voor typisch tandvlees niet meer dan 5 stukjes kauwgom gebruiken.

Is het oké om elke dag kauwgom te kauwen?

Het is volkomen veilig om elke dag op een paar stukjes kauwgom te kauwen. Als uw kauwgom echter stoffen zoals cafeïne bevat, moet u uw inname beperken tot bepaalde hoeveelheden per dag. Kunstmatige zoetstoffen kunnen ook maagklachten veroorzaken als ze te veel worden geconsumeerd.

Krijg je van kauwgom een ​​kaaklijn?

Af en toe op kauwgom kauwen levert geen kaaklijn op. Als u echter regelmatig op tandvlees kauwt en de kauwgom wat harder van consistentie is, zou u uw gezichtsspieren aan het werk zetten. U kunt dus mogelijk uw kaaklijn benadrukken.

Is cafeïne kauwgom slecht?

Cafeïne kauwgom is niet slecht. Als het echter te veel wordt ingenomen, kan het gevaarlijk zijn omdat het cafeïne bevat.

Welke kauwgom is het beste?

De beste energy gum is er een die suikervrij is en een bepaalde hoeveelheid cafeïne bevat. Dit zal je helpen om overdag energie te krijgen.

5 energy gum voordelen

1. Het kan je helpen sneller en verder te gaan.

Cafeïne kan u helpen harder te werken, uw uithoudingsvermogen te vergroten en u sneller te maken. Studies hebben een verhoging van 3% of meer aangetoond.

2. Het kan je focus en concentratie vergroten.

3. Het droogt je niet uit.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, lijkt cafeïne het risico op uitdroging niet te vergroten.

4. Het kan je helpen sneller te herstellen

Cafeïne is een vasodilatator en kan de bloedsomloop met 30% helpen verbeteren, wat betekent dat er meer zuurstof en voedingsstoffen in je spieren worden aangevuld.

5. Het absorbeert sneller door de weefsels in je mond

Hoewel cafeïne overal verkrijgbaar is in veel producten, waaronder energiedrankjes, koffie en frisdrank, vereisen ze allemaal dat je iets verteert. Je kunt cafeïne sneller krijgen door sublinguale en buccale absorptie. Wat is dat? Het is een snellere leveringsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van de weefsels in uw mond. Begin binnen een paar minuten de voordelen te voelen in vergelijking met de 30-40 minuten die nodig zijn met drankjes, shots of gels.*

Energy gum nadelen

De meest voorkomende klacht die mensen hebben over cafeïne energie kauwgom is de smaak. De meeste die mealprep.nl heeft geprobeerd, verliezen vrij snel hun smaak en wat overblijft is niet zo aantrekkelijk.

Cafeïne en andere energie-ingrediënten hebben de neiging om een bittere smaak te hebben, dus zodra de zoetstof is opgelost, kan wat overblijft onaangenaam zijn voor het gehemelte. Sommige zijn beter dan andere en de muntsoorten gaan iets langer mee dan de energiekauwgoms met fruitsmaak.

Het andere gevaar van cafeïnegom is het binnenkrijgen van te veel cafeïne.

Cafeïne-energiekauwgom kan een geweldig alternatief zijn voor energiedrankjes, maar kauw de kauwgom verantwoord en verwacht niet dat de cafeïnehoudende kauwgom net zo lang meegaat als gewone kauwgom.

Waarom energy gum gebruiken?

Energy is een van de belangrijkste onderdelen voor het behalen van jouw persoonlijke doelen op het gebied van sporten. Ondanks de discipline van sporters zijn er veel mensen die moeite hebben om bijvoorbeeld naar de gym te gaan en te knallen.

Wat gebeurt er totaal wanneer totaal geen zin hebt om te trainen? Op de bank blijven zitten en uitstellen? Plots ben je een paar uur verder en heb je spijt dat je niet hebt gesport.

Als je een energy gum hebt klaarstaan, wordt het gemakkelijker om je aan je doelen te houden.

Hetzelfde voor bijvoorbeeld een PostNL strijder voor een nachtdienst of een recruiter die zijn target moet halen. Kan je extra energie gebruiken? Overweeg een energy gum.