Promotie van Mealprep.nl

Factor Meals review: Hoe goed is deze meal prepper in 2024?

Meal Prep Pro Laatst bijgewerkt: 20 december 2023
Factor-meals-review

Het leven kan soms behoorlijk hectisch zijn, en dat geldt zeker als het op maaltijden aankomt. De constante zoektocht naar gezonde, smakelijke en gemakkelijke opties kan een uitdaging zijn. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van Factor Meals. In deze review zullen we alles bespreken wat je moet weten over Factor Meals in 2023.

 1. Wat is Factor Meals?
 2. Hoe werkt Factor Meals?
 3. Wat kost Factor Meal Prep?
 4. Wat zijn de Factor bezorgkosten?
 5. Hoelang blijven Factor Meals vers?
 6. Dieetopties
 7. Hoe smaakt het?
 8. Is Factor Meals milieubewust?

Wat is Factor Meals?

Factor Meals biedt verse en gezonde kant-en-klaar maaltijden die je binnen enkele minuten kunt opwarmen. Elke week kun je kiezen uit 12 verse, gezonde en smakelijke maaltijden. Deze koelverse maaltijden worden samengesteld door een eigen team van diëtisten en bereid door de eigen chef-koks van Factor Meals. Zo kun jij thuis genieten van een snelle en gezonde maaltijd alsof je het zelf hebt klaargemaakt!

Wat Factor Meals uniek maakt, is de mogelijkheid om je maaltijden aan te passen aan jouw individuele wensen. Op dit moment kun je kiezen uit 4 menuvoorkeuren: vegetarisch, flexitarisch, pescotarisch en keto. De prijs per maaltijd begint bij €8,99. Hoe meer maaltijden je laat bezorgen, hoe lager de prijs per portie wordt. Laten we eens kijken hoe Factor Meals werkt:

Hoe werkt Factor Meals?

Stap 1: Aanmelden

Om te beginnen, ga naar Factormeals.nl en vul je e-mail en postcode in. Hier kun je ook kiezen hoeveel maaltijden je per week nodig hebt. De opties variëren van 4 tot 18 maaltijden per week, en de kosten per portie dalen naarmate je meer bestelt.

Stap 2: Maaltijden kiezen

Dit is het leuke gedeelte! Je kunt de maaltijdvoorbereiding overslaan en eenvoudig op de menu-items klikken die het beste bij je passen. Er zijn altijd minstens 29 maaltijden per week om het interessant te houden. Je kunt de maaltijden filteren op basis van dieetvoorkeuren, zoals keto, gematigde calorieën en veganistisch/vegetarisch, of op pittigheidsniveau. Factor geeft ook alle voedingsinformatie voor elke maaltijd weer, zodat je precies weet wat je krijgt. Als je niet kunt kiezen, kun je Factor de maaltijden voor je laten selecteren met hun “Chef’s Choice” optie.

Stap 3: Maaltijden ontvangen

De maaltijden worden zorgvuldig verpakt met isolatie en koude gel packs, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze vers zijn. Elke maaltijd wordt in zijn eigen container geleverd.

Stap 4: Geniet

Wanneer je er klaar voor bent, hoef je alleen maar je maaltijd op te warmen en ervan te genieten! De maaltijden kunnen tot een week in de koelkast worden bewaard, of zelfs langer in de vriezer. Als je een week wilt overslaan, kun je eenvoudig naar de app gaan en de overslaan-optie selecteren vóór de wekelijkse deadline, die om 23:59 uur CT op woensdag is voor de volgende week.

Wat kost Factor Meal Prep?

Als je gewend bent vaak uit eten te gaan of afhaalmaaltijden te bestellen, zal Factor Meals ongeveer dezelfde prijs per maaltijd kosten, of zelfs minder (afhankelijk van je keuzes). Je kunt ervoor kiezen om zo weinig als 4 maaltijden per week te bestellen, of je kunt gaan voor een groter aantal maaltijden tot wel 18 per week.

Wat zijn de Factor bezorgkosten?

Factor Meals brengt € 5,99 bezorgkosten in rekening. Dit gebeurt om een goede en efficiënte bezorging te waarborgen. De bezorgkosten worden gelijktijdig met de afschrijving van jouw Factor Box in rekening gebracht.

Hoelang blijven Factor Meals vers?

Na levering blijven je maaltijden, wanneer je ze koel bewaart, nog dagenlang heerlijk vers. We voegen aan elke maaltijd een ‘Geniet voor’-datum toe, zodat je precies weet tot wanneer je ervan kunt genieten. Geen verspilling, maar wel volop smaak!

Dieetopties

Factor Meals biedt een scala aan dieetopties, waaronder:

 • Ketogeen (keto)
 • Paleo
 • Hoog in eiwitten
 • Laag in calorieën
 • Koolhydraatarm (low carb)
 • Zuivelvrij
 • Vegetarisch
 • Plantaardig

Afhankelijk van jouw specifieke dieetbehoeften, vind je bij Factor Meals een ruime keuze aan maaltijden. Keto, hoog in eiwitten en koolhydraatarme plannen bieden de meeste variatie. Factor Meals stelt dat hun maaltijden variëren in calorieën, met een gemiddelde van ongeveer 600 calorieën per maaltijd. Als je kiest voor de “Calorie Smart” optie, zullen de meeste maaltijden zelfs minder dan 550 calorieën per portie bevatten. Bovendien kun je altijd hulp krijgen bij het kiezen van maaltijden of voedingsvragen stellen aan een diëtist via de chatoptie.

Hoe smaakt het?

Over het algemeen ontvangt Factor Meals positieve recensies als het gaat om smaak. Gebruikers waarderen de smaak van het eten, zelfs als ze soms problemen hebben met andere aspecten zoals de bezorging of de prijs. Terwijl niet elke maaltijd voor iedereen precies naar wens was bereid, genoten gebruikers doorgaans van de smaak en gaarheid van de maaltijden. Factor Meals onderscheidt zich met zijn focus op smaak en versheid, wat het een voorsprong geeft ten opzichte van vergelijkbare maaltijdservices.

Is Factor Meals milieubewust?

Wat betreft milieubewustzijn, is het belangrijk op te merken dat de verpakkingen momenteel niet als zeer milieuvriendelijk kunnen worden beschouwd, aangezien ze hoofdzakelijk van plastic zijn gemaakt. In de context van duurzaamheid zouden biologisch afbreekbare verpakkingen, zoals die gemaakt van rietsuiker, een betere keuze zijn. Deze verpakkingen zouden een positiever effect hebben op het milieu in vergelijking met traditionele plastic verpakkingen. Het streven naar duurzaamheid in verpakkingen is een voortdurende inspanning om de impact op het milieu te verminderen en groenere opties te verkennen.

Verpakkingen van Factor Meals kunnen als volgt worden weggegooid:

Dozen, papier en karton zijn recyclebaar en kunnen worden gedeponeerd in de papierbak.

Ice packs kunnen worden opengesneden om het (gel)water eruit te laten lopen voordat je ze weggooit. Dit gel is niet giftig! Het plastic hoort bij het plastic afval.

Maaltijdverpakkingen zijn gemaakt van CPET, wat betekent dat ze 100% veilig en recyclebaar zijn. Deze verpakkingen kun je weggooien bij het restafval. Sapflessen en maaltijdfolie moeten worden weggegooid bij het plastic afval.

Bezorgt Factor Meals in heel Nederland?

Ja, Factor Meals bezorgt in heel Nederland.

Wat zit er in de doos?

Factor Meals hecht veel waarde aan de kwaliteit van de ingrediënten. Het bedrijf gebruikt geen ingrediënten met kunstmatige conserveermiddelen, hormonen, antibiotica, gluten, geraffineerde suikers of genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s). Bovendien hanteert Factor Meals strenge normen voor het welzijn van kippen die worden gebruikt voor vlees of eieren in hun maaltijden. De ingrediënten worden ook zorgvuldig geselecteerd uit duurzame bronnen en zijn biologisch wanneer mogelijk. Je kunt de ingrediënten controleren om veelvoorkomende allergenen te vermijden, maar houd er rekening mee dat Factor Meals geen aparte faciliteiten heeft voor het bereiden van allergenenvrije voedingsmiddelen, dus kruisbesmetting is mogelijk.

Factor Meal Preps

Factor Meals biedt een handige oplossing voor drukke individuen die op zoek zijn naar gezonde en smakelijke maaltijden zonder de rompslomp van het koken. Met een breed scala aan dieetopties en een focus op kwaliteit en smaak, kan Factor Meals een waardevolle toevoeging zijn aan jouw eetgewoonten in 2024. Of je nu kiest voor een keto-levensstijl, vegetarisch eet, of gewoon op zoek bent naar gemak, Factor Meals heeft iets te bieden.

Dus, als je op zoek bent naar een manier om jouw maaltijden te vereenvoudigen zonder concessies te doen aan gezondheid en smaak, is Factor Meals zeker het overwegen waard. Probeer het zelf en ontdek hoe deze meal prepper in 2024 jouw eetgewoonten kan veranderen. Eet smakelijk!