Promotie van Mealprep.nl

De ultieme gids voor: gezonde snelle maaltijden

Meal Prep Pro Laatst bijgewerkt: 24 oktober 2022
Gezonde-snelle-maaltijden

Gezond eten dat ook nog eens gemakkelijk en snel te maken is, klinkt super ideaal. Veel mensen struggelen met het feit dat het maken van een gezonde maaltijd vaak erg tijdrovend en duur is. Toch weten we allemaal dat het ontzettend belangrijk is om gezond te eten, maar wat als je nou gewoon te weinig tijd hebt om elke dag lang in de keuken te staan? Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om gezond en lekker te kunnen eten zonder al te lang in de keuken te hoeven staan.

Wat is een gezonde maaltijd?

Een gezond eetpatroon volgen wordt door veel mensen als een uitdaging ervaren. Het is nou eenmaal vaak duurder en kost tevens vaak meer tijd om klaar te maken dan ongezond eten. Mochten prijs en tijd nou geen probleem zijn, dan wordt gezond eten vaak als “minder lekker” ervaren. Vooral dit laatste is iets dat zeker niet waar hoeft te zijn!

Een gezond eetpatroon bestaat namelijk niet alleen uit droge rijst, kip en broccoli. Er zijn oneindig veel lekkere manieren om jouw ideale en gezonde eetpatroon in te vullen.

Gezond avondeten

De juiste balans tussen voedingsstoffen is om mee te beginnen het belangrijkst. Probeer te mikken op een verhouding tussen voedingswaarden van:

 • 40% Koolhydraten
  Het grootste percentage voedingswaarden die je binnen hoort te krijgen zijn koolhydraten. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van ons lichaam. Daarnaast zijn ze ontzettend belangrijk voor de hersenen en rode bloedcellen. Bij een tekort aan koolhydraten gebruikt het lichaam eiwitten als energiebron, dit gaat ten koste van je spieropbouw & herstel.
 • 30% Eiwitten
  Eiwitten zijn de beste bouwstoffen voor het lichaam. Ze spelen een belangrijke rol bij spieropbouw & herstel, daarnaast heeft je immuunsysteem ze nodig om afweerstoffen aan te maken. Het is dus van belang om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Als je het moeilijk vindt om aan je eiwitdoel te komen dan kunnen eiwitshakes jou helpen.Ook interessant om te lezen: Eiwitpoeder en eiwit shake: de 5 beste in Nederland (2022)
 • 30% Vetten (Onverzadigd)
  Het valt je misschien wel op dat er een vrij groot percentage aan vetten gegeten moet worden op een dag. Bedenk je wel dat er hier gesproken wordt over gezonde vetten (onverzadigde vetten dus). Onverzadigde vetten zijn naast energiebron een belangrijke bouwstof voor het lichaam. Ze zijn nodig voor de opbouw en bescherming van cellen, daarbij zorgen ze voor een goed werking van de hersenen, ogen en spieren.

Gezonde maaltijden bestellen

Er zijn tal van bedrijven op de markt die jou willen helpen met het volgen van een gezond eetpatroon. Denk aan meal prep maaltijd bezorgers.

Meal prep maaltijd bezorgers van Nederlandse bodem zijn een zege voor alle sporters in Nederland en België. Want ben je van plan om af te vallen, droog trainen of bulken? Dan helpen de sportmaaltijden van de meal preppers bij het sneller behalen van je doelen.

Bezorgdiensten voor meal prep maaltijden, gezonde maaltijden en fitness maaltijden zijn een grote game changer, vooral als je bezig bent met een gezondere leefstijl.

Wij van mealprep.nl willen graag een dikke shout-out doen naar de top 5 meal prep maaltijd bezorgers van Nederland!

De voedingswaarden van deze gezonde sportmaaltijden zijn professioneel samengesteld en kunnen dienen voor verschillende doelen:

Het aanschaffen van deze meal prep maaltijden brengt vele voordelen met zich mee:

 • Doelstelling, door kant en klare maaltijden te kopen bij professioneel aanbieders past jouw gekozen maaltijd gegarandeerd bij jouw doelstelling. Dit zorgt voor optimaal resultaat.
 • Gemak, vrijwel alle gezonde snelle maaltijden zijn binnen een paar minuten op te warmen dankzij de compacte meal prep bakjes waardoor je geen uren in de keuken hoeft te staan.
 • Houdbaarheid, de maaltijden zijn vaak tot 3 maanden te bewaren in de vriezer

Wil je graag sportmaaltijden bestellen bij Fuel Your Body? Wij hebben een 10% Fuel Your Body kortingscode voor je. Meld je in de pop-up aan bij onze meal prep community en ontvang 10% korting.

Fuel-your-body-mealprep.nl_