Promotie van Mealprep.nl

Wat is een meal prep? De voordelen & nadelen van een meal prep, met keuzehulp

Meal Prep Pro Laatst bijgewerkt: 23 maart 2024
meal-prep

Wat is een meal prep: een korte samenvatting

Simpel gezegd is een meal prep een maaltijd wat al voorbereid is en voor je klaar staat in de koelkast of vriezer. Zo heb je alvast een gezonde meal prep bakje klaarstaan dat je alleen nog maar hoeft op te warmen.

  • Een meal prep maaltijd wordt ook wel een sportmaaltijd of fitnessmaaltijd
  • Je hebt controle over de voedingswaarden die je nodig hebt en het aantal calorieën.
  • Het enige wat je hoeft te doen is opwarmen, ontspannen en genieten!

Wil je zelf eens een Meal Prep maaltijd uitproberen? Dan raden wij Muscle Meals aan. Muscle Meals heeft champions League niveau meal prep maaltijden.

Meer informatie over de voordelen van een Meal Prep, hoe het werkt, en hoe je een Meal Prep bezorger uitkiest, vind je in de rest van dit artikel.

Steeds meer mensen in de gym hebben inmiddels van de term Meal Prep gehoord of bestellen zelf al meal preps. Op deze pagina lees je wat een Meal Prep precies is. Ook vertellen we je hoe de bezorging van een meal prep werkt, welke soort meal prep maaltijden er zijn en welke voor- en nadelen er zitten aan meal preps. Daarnaast bespreken we enkele goede Meal Prep maaltijd bezorgers waar je direct een meal prep kan bestellen.

Wat is een meal prep?

Een Meal Prep is simpel gezegd een kant- en-klaar maaltijd die jou helpt om je fitnessdoelen sneller te bereiken. Een letterlijke vertaling in het Nederlands is ‘maaltijd voorbereiding’. Een Meal Prep gebruiken is een makkelijke en efficiënte manier om je gezondheid, lifestyle en fysiek te verbeteren.

Wanneer je een meal prep eet, bespaar je tijd, geld en weet je precies welke voedingswaarden je binnen krijgt. Je weet precies hoeveel calorieën, eiwitten en koolhydraten je meal prep bevatten.

Hoe werkt de bezorging van een meal prep?

Het bestellen van een Meal Prep erg gemakkelijk. Net alsof je online een Nike Dunk Low sneaker bestelt bij Nike of een meal prep bakje van bol.com.

Je meal prep wordt ingevroren bij je thuis bezorgd. De meal prep maaltijden worden verpakt in isolatiemateriaal en er wordt droogijs van -80 graden in de doos gedaan, hierdoor wordt er een kleine vriezer gecreëerd. De meal prep maaltijden blijven hierdoor tot wel 3 dagen ingevroren.

Prep The Food is hierop een uitzondering. De meal prep maaltijden van Prep The Food zijn namelijk FRESH en niet FROZEN. Dit is een sterk onderscheidend vermogen ten opzichte van de andere meal prep aanbieders die het bevroren bezorgen. Zo weet je bij Prep The Food zeker dat het op dezelfde dag is bereid en super fresh is.

Hoe kan je het beste een meal prep opwarmen?

Meal prep maaltijden zijn kant-en-klaar en kunnen eenvoudig worden opgewarmd in de magnetron, pan of oven. Op de verpakking staat altijd netjes hoeveel minuten je het in de magnetron moet doen, in de pan of oven.

Welke soorten mealpreps zijn er allemaal?

Er zijn vele honderden soorten meal preps die je kan bestellen bij meal prep bezorgers. De meal preps zijn te verdelen in 3 soorten meal prep categorieën.

  1. Meal preps voor afvallen / keto
  2. Meal preps voor droog trainen / vetverlies
  3. Meal preps voor spiermassa vergroten / bulken

Welke voordelen biedt een Meal Prep?

Er zijn diverse redenen waarom mensen meal prep maaltijden bestellen. De meest voorkomende redenen zijn: tijd besparen, geld besparen, gezondheid verbeteren, stress verminderen en fitnessdoelen sneller bereiken. Deze en andere voordelen lichten we hieronder verder toe.

Voordeel 1: Tijd besparen

Na het fitnessen wil je gewoon een eiwitrijke maaltijd die direct voor je klaarstaat en kan eten. Je hoeft niet naar de supermarkt, je hoeft niet na te denken over wat je gaat koken, je hoeft niet af te wassen. Het gaat allemaal sneller dan Max Verstappen. De maaltijden zijn ready en wachten op je in de vriezer of koelkast. Het enige wat je moet doen is opwarmen.

Voordeel 2: Geld besparen

Je hebt goed gefitnest en je voelt gewoon dat je spieren vragen om gezond eiwitrijk voedsel met de juiste koolhydraten. Dit, zodat je spieren snel en goed herstellen waardoor jij weer kan knallen in de gym. Maar hoe vaak heb je meegemaakt dat je uit de gym loopt en het enige wat je kan kiezen is een snelle hap of een maaltijd bij een restaurant. Elke keer betalen stapelt al snel op. Waardoor je in verhouding je meer betaald voor weinig eiwitten en slechte koohlydraten. Met een meal prep maaltijd zit je goed. Zo heb je al meal prep maaltijden vanaf € 4,95. Lekker, gezond en met de perfecte voedingswaarden.

Wat zijn de beperkingen en nadelen van een Meal Prep?

Een Meal Prep heeft veel te bieden, maar is natuurlijk geen wondermiddel. Om écht je fitnessdoelen te bereiken moet je ook actief blijven bewegen. Als je bijvoorbeeld in spiermassa wil aankomen moet je geen spiermassa maaltijden bestellen en vervolgens niet gaan sporten. Het eten is aangepast op jouw fitness doel. Dus actief blijven en een strategie volgen is key.

Daarnaast zal je zeker wel eens meemaken dat je een meal prep hebt klaargezet in de koelkast en je plannen ineens veranderen waardoor de meal prep blijft staan. Vergeet je meal prep dan niet, want hoe sneller na het ontdooien je de meal prep eet hoe beter.

Heb je een keer geen zin om te sporten? Koop dan een First Energy Gum. FIRST Energy Gum is een kauwgom met 80 mg cafeïne en B-vitamines, die je binnen 10 minuten extra energie en focus geeft om meer uit je dag te halen!

Waar kan je een meal prep bestellen?

Er zijn vele bedrijven die Meal Prep maaltijden aanbieden. Wij helpen je graag op weg en hebben reeds tientallen Meal Preps getest. Hieronder hebben we een aantal meal prep aanbieders in kaart gebracht die 100% jouw wensen kunnen vervullen.

Als je een Meal Prep wilt bestellen, kies dan een betrouwbare Meal Prep bezorger. In ons overzicht van de beste meal prep maaltijd bezorgers vindt je uitgebreide omschrijvingen van de beste opties.