De 5 beste meal prep maaltijd bezorgers van Nederland (2022)

Meal Prep Pro Laatst bijgewerkt: 24 oktober 2022
meal-prep-bestellen

Ben je van plan om meal prep maaltijden te bestellen? Een snelle zoekopdracht levert meerdere opties op om uit te kiezen. Bezorgdiensten voor meal prep maaltijden, gezonde maaltijden, fitness maaltijden en sportmaaltijden zijn een grote game changer, vooral als je bezig bent met een gezondere leefstijl.

Mealprep.nl heeft ze allemaal getest om je te helpen bij het kiezen van jouw meal prep. In deze ultieme gids naar jouw meal prep maaltijd ontdek je de 5 beste meal prep maaltijd bezorgers van Nederland.

Inhoudsopgave

 1. De 5 beste meal prep maaltijd bezorgers
 2. Wat is een meal prep maaltijd?
 3. Meal prep maaltijden voor afvallen / keto
 4. Meal prep maaltijden voor droog trainen / vetverlies
 5. Meal prep maaltijden voor spiermassa vergroten / bulken
 6. Waarom meal prep maaltijden gebruiken?
 7. Waarom zou je meal prep maaltijden bestellen?
 8. Is meal preppen voor iedereen?
 9. De opkomst van meal prep maaltijd bezorger websites
 10. De verzending van meal prep maaltijden
 11. Meal prep bakjes kopen?

Vergelijkingstabel met de beste meal prep maaltijd bezorgers

We beginnen met een samenvattende tabel waarmee je de geteste meal preppers in één oogopslag eenvoudig kunt vergelijken. Dit geeft je een goed beeld van de verschillende features van de mealpreppers die wij als beste getest hebben. Onder de tabel vind je uitgebreide informatie per mealprepper.

De 5 beste meal prep maaltijd bezorgers

MEAL PREP

FUEL YOUR BODY

MUSCLE MEALS

PREP THE FOOD

THE MUSCLE CHEF

MUSCLE MEAT

Score

Prijs

Vanaf 4,95

Vanaf € 5,43

Vanaf € 6,00

Vanaf € 4,95

Vanaf € 5,95

Aantal maaltijden

100+

90+

75+

80+

50+

Vegetarisch aanbod

Ja

Ja

Ja

Ja

Nee

Halal

Deels

Deels

100%

Deels

Deels

Website

Welke meal prep bezorger is de beste van 2022?

Dit zijn volgens ons de beste meal prep maaltijd bezorgers:

 1. Fuel Your Body
 2. Muscle Meals
 3. Prep the Food
 4. The Muscle Chef
 5. Muscle Meat

De beste meal prep bezorgers op dit moment zijn Fuel Your BodyMuscle Meals en Prep The Food,. Ook  The Muscle Chef en Muscle Meat verdienen een plek op onze lijst met de top 5 sportmaaltijd bezorgers. Een meal prep heeft vele voordelen, zoals het sneller bereiken van je fitness doelen en het besparen van tijd.

Fuel your body

Fuelyourbody is hét adres voor maaltijden en pakketten voor de sporter! Gezonde snelle maaltijden tegen scherpe prijzen. Ideaal voor na je work-out. De sportmaaltijden en fitnessmaaltijden van Fuelyourbody zijn niet alleen vers en lang houdbaar, ze zijn ook nog eens ontzettend lekker. Met een enorme variatie aan sportmaaltijden is er voor iedere sporter iets wat in de smaak valt. Of je nou droge spiermassa wilt, vet wilt verliezen of wilt aankomen, Fuelyourbody is de keuze voor iedere sporter en fitnessfanaat.

Kosten: Vanaf € 4,95 heb je een gezonde meal prep maaltijd. Verder heb je de verschillende keuzes in het persoonlijk samenstellen van maaltijden.

Soorten maaltijden: Droge spiermassa maaltijden, bulk/aankomen maaltijden, koolhydraatarme/vetverlies maaltijden, vegetarische maaltijden.

Landelijke dekking: Ja

Bezorgtijd: Vóór 23.59 uur bestellen is de volgende avond in huis

Gratis verzending: Vanaf € 95

Klant beoordeling: Ruim 1.600 reviews met een gemiddelde score van 9 +. Snelle levering, su-per-lekkere gerechten! Voor mij is dit van goudwaarde, aangezien ik een druk leven heb is het eten van junkfood sneller gebeurd dan tijd maken voor gezond eten. Dankzij Fuel Your Body is dit mogelijk, na 1 week voel ik mezelf echt supergoed in mijn vel! – Andy Balcaen

Halal: De maaltijden met gegrilde kipreepjes, gebakken kipfilet blokjes & gebakken kipfilet spiesjes zijn halal.

Kwaliteit vlees: Onbekend

Mealprep.nl review: Lees onze Fuel Your Body Review

Probeer Fuel Your Body nu: Ga naar Fuelyourbody.nl

Fuel-your-body-bestellen

Muscle Meals

De affiniteit met bodybuilding zit in het DNA van Muscle Meals. Inmiddels is Muscle Meals uitgegroeid tot een bedrijf dat dagelijks honderden sporters voorziet van een gezonde meal prep maaltijd. Oprichter Joey Snijders is altijd bezig geweest met gezonde voeding en bodybuilding. Hij wist al vroeg dat spieren niet alleen in de sportschool gemaakt worden, maar voor een groot deel in de keuken. Toch is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de juiste balans tussen voeding en trainen vergt discipline. Zorgvuldig bereidde hij dagelijks zijn eigen maaltijden om zijn sportdoelen naar een hoger niveau te tillen. Dit werd om hem heen opgemerkt en al snel begon hij ook te koken voor andere sporters. Inmiddels in Muscle Meals opgepikt door honderden sportfanaten die dagelijks genieten van de maaltijden die Joey voor zichzelf en voor hen bereidt. Naast sportmaaltijden heeft Muscle Meals ook eiwitpoeder in het assortiment.

Kosten: Vanaf € 5,43 heb je een gezonde meal prep maaltijd. Verder heb je de verschillende keuzes in het persoonlijk samenstellen van maaltijden.

Soorten maaltijden: Sportmaaltijden afvallen, sportmaaltijden droog trainen, sportmaaltijden spiermassa, sportmaaltijden vis, sportmaaltijden kip, sportmaaltijden beef, sportmaaltijden rijst, sportmaaltijden pasta en sportmaaltijden zoete aardappel.

Landelijke dekking: Ja

Bezorgtijd: Voor 15:00 besteld (ma t/m do) = volgende dag in huis.

Gratis verzending: Vanaf € 50

Klant beoordeling: Muscle meals maaltijd besteld om het droogtrainen makkelijker te maken. Geen omkijk meer naar de kcal en macro’s bij het avond eten omdat de maaltijden al afgewogen zijn. Paar minuutjes in de magnetron en je maaltijd staat op tafel, stuk voor stuk top van smaak! – Kasper van den Berg

Halal: Zie hieronder het kopje kwaliteit vlees over informatie welke vlees van een Muscle Meals maaltijd halal is.

Kwaliteit vlees:
Kipfilet en dijvlees

De kipfilet en dijvlees door Muscle Meals verwerkt is afkomstig uit Europe (Nederland, Oekraïne, Polen). Zij zijn BRC-klasse A gecertificeerd en voldoen daarmee aan alle strikt opgestelde kwaliteits- en veiligheidseisen binnen de EU.De kwaliteit van onze kipfilet en dijvlees is verzekerd doordat onze partners de complete keten zoveel mogelijk in eigen beheer houden; van het verbouwen van het graan, het produceren van diervoeding, opfok van de kippen tot Halal slachten en verwerken.

Wij hebben onze kip met uiterst zorgvuldigheid uitgekozen. Microbiologisch is de kip uitstekend. Deze lab test is hier te downloaden: Vlees Rapport (kip) Microbiologisch onderzoek. Hygiënische gecertificeerde kwaliteit: Halal geslacht, direct schoongemaakt en verpakt. Let op: omdat de marinade van Kip Teriyaki witte wijn bevat is het daardoor niet halal.

Rundvlees
Het rundergehakt dat wordt gebruikt is afkomstig uit Ierland. De runderen in Ierland staan liefst acht à negen maanden per jaar in de wei en scharrelen hun eigen ‘natuurlijke’ kostje zo bij elkaar.Waar runderen in veel landen worden bijgevoederd met granen, om ze zwaarder te maken, is dit in Ierland minder het geval. De combinatie van een grasdieet en volop lichaamsbeweging zorgt bij runderen voor een mooie en intense vleessmaak, daarnaast voor een vlees dat perfect past in een verantwoord consumptiepatroon.

Onze rundertartaar (beef) is niet halal geslacht, maar wel microbiologisch getest, zie de lab resultaten hier: Vlees rapport (rund) Microbiologisch onderzoek.

Probeer Muscle Meals nu: Ga naar Musclemeals.nl

muscle-meals-bestellen

Smart-meals

Bij Smart Meals is het mogelijk om super gezonde sportmaaltijden te kopen die een goede onderbouwing zijn van een gezonde levenstijl. De Smart Meals zijn speciaal ontworpen om jouw doelen beter en makkelijker te kunnen behalen. Want voeding heeft een essentiële rol! De sportmaaltijden bestaan uit de perfecte balance van eiwitten, koolhydraten, vetten en andere voedingstoffen.

De Smart Meals zijn samengesteld door diëtisten en getest door personal trainers. Ze bestaan uit een afgemeten combinatie van proteïnenkoolhydraten en vetten. Zo krijg je de juiste verhouding voedingsstoffen binnen voor het behalen van jouw doel. Bij afvallen, spieropbouw en gezonder worden is de juiste voeding belangrijk. Wij helpen jou graag de juiste keuze te maken.
De maaltijden worden bereid zonder gebruik van boter of olie en er wordt geen zout of suiker toegevoegd. (bevat van nature aanwezig zout & suiker)
De ingrediënten van de Smart Meals zijn binnen 24 uur na oogsten bereid, waarna het direct ingevroren wordt via shock freeze. Dankzij deze hypermoderne manier van invriezen en de snelle bereiding na oogsten, blijven de voedingsstoffen maximaal behouden.

Kosten: Vanaf € 4,95 heb je een gezonde meal prep maaltijd. Verder heb je de verschillende keuzes in het persoonlijk samenstellen van maaltijden.

Soorten maaltijden: Maaltijden voor afslanken, maaltijden voor droge spiermassa, maaltijden voor bulken, vis maaltijden en vega(n) maaltijden.

Landelijke dekking: Ja

Bezorgtijd: Voor 08.00 uur besteld (ma t/m vrijdag), zelfde dag in huis.

Gratis verzending: Ja, tussen 17:00 en 22:00.

Klant beoordeling: Smart Meals heeft uitstekende maaltijden van hoge kwaliteit en ook bij verzending goed verpakt. Daarnaast is de prijs/kwaliteit ook goed waardoor je al voor iets minder dan 5 euro per maaltijd gezond en snel kan eten. – Teun Lubbers

Halal: Volgens Smart Meals is de kip en rundvlees allebei halal.

Kwaliteit vlees:
Kip

Onze kip heeft een bovengemiddeld goed leven, meer ruimte, leven langer en worden verdoofd voor de slacht. Het voldoet aan alle certificaten en iso standaarden. Microbiologisch is de kip uiteraard ook in orde. Klik hier.  Het is tevens halal gecertificeerd. Klik hier

Rundvlees

Ons rundvlees heeft een bovengemiddeld goed leven, meer ruimte, leven langer en worden verdoofd voor de slacht. Het voldoet aan alle certificaten en iso standaarden. Microbiologisch is de rund uiteraard ook in orde. Het is tevens halal gecertificeerd. Klik hier

Probeer Smart-Meals: Smart-Meals.nl

Prep The Food

Prep The Food is ontstaan omdat volgens Prep The Food Nederland tegenwoordig steeds bewuster worden van de maaltijden die wij eten. Dit geldt voor zowel de sporters als de niet-sporters. Gezonde maaltijden zonder onnodige toevoegingen is waar Prep The Food voor staat. Dat niet alleen, de voedingswaardes per maaltijd kloppen 100% en zijn duidelijk aangegeven zodat jij dit perfect in jouw voedingsschema kan verwerken!

Waarom voor Prep The Food kiezen? Eerst moet je tijd maken om boodschappen te doen. Je rijdt naar de supermarkt met je boodschappenlijstje en gaat in de rij staan om af te rekenen. Ondertussen ben je al 2u verder en kom je eindelijk weer thuis. Alle boodschapjes ruim je op maar je laat staan wat je nodig hebt om het eten te koken. Na 30min te hebben gekookt kan je dan eindelijk eten. Wat je overhoudt bewaar je voor morgen en warm je op zodra je er weer trek in hebt. Ondertussen zijn we 3u verder en mag je beginnen aan de afwas.

Wat Prep The Food voor jou bespaart:

1. Jouw kostbare tijd en energie.

2. Benzinegeld en misleidende extraatjes die je tegenkomt in de supermarkt.

3. Water, gas en overige energieverbruik bij het bereiden van je maaltijd.

Kosten: Vanaf € 6,00 heb je een gezonde meal prep maaltijd. Verder heb je de verschillende keuzes in het persoonlijk samenstellen van maaltijden.

Soorten maaltijden: Koolhydraatarme maaltijden, vegetarische maaltijden, kip maaltijden, maaltijden om aan te komen, maaltijden voor afvallen en sapkuur maaltijden.

Landelijke dekking: Ja

Bezorgtijd: 1 – 2 werkdagen

Gratis verzending: Nee

Klant beoordeling: Door de diversiteit in maaltijden en snelle leveringen maken zij het mogelijk voor mij om werk, sporten en school te combineren. Zo zijn de maaltijden makkelijk mee te nemen en ook makkelijk om warm te maken. Zeker een last die Prep The Food van mijn schouders heeft genomen! – Saber Dorp

Halal: Volgens Prep The Food is elke meal prep maaltijd 100% halal.

Kwaliteit vlees: Onbekend

Probeer Prep The Food: Prepthefood.nl

Muscle Meat

Kosten:

Soorten maaltijden:

Landelijke dekking:

Bezorgtijd: 

Gratis verzending:

Klant beoordeling:

Halal:

Kwaliteit vlees:

Probeer  Muscle Meat: Musclemeat.nl

We-prep

Kosten:

Soorten maaltijden:

Landelijke dekking:

Bezorgtijd: 

Gratis verzending:

Klant beoordeling:

Halal:

Kwaliteit vlees:

Probeer We-Prep: We-prep.nl

Wat is een meal prep maaltijd?

Meal prep is meer dan een eettrend: het is een handige aanpak die je kunt gebruiken om heerlijke, gezonde maaltijden te eten, zonder te wachten.

Simpel gezegd is een meal prep een maaltijd wat al voorbereid is en opslaat in de koelkast of vriezer. Zo heb je alvast voor iedere dag een meal prep bakje klaarstaan dat je alleen hoeft op te warmen.

Een meal prep maaltijd wordt ook wel een sportmaaltijd of fitnessmaaltijd genoemd.

Een groot voordeel van fitnessmaaltijden is dat je weet wat je eet. Fitnessmaaltijden bevatten de perfecte combinatie macro’s voor het behalen van jouw doelen. Meal preps maken het behalen van jouw doelen makkelijk.

Fitnessmaaltijden eten is dé manier om je fitte leefstijl net wat makkelijker te maken. Fitnessmaaltijden zijn ontzettend handig en het zorgt ervoor dat je altijd een gezonde maaltijd gereed hebt. Een goede meal prep maaltijd heeft de juiste balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten.

Meal prep maaltijden voor afvallen / keto

Wil jij graag afvallen? Het aanpassen van je voeding is zeer belangrijk voor het behalen van je doelstelling. Om gezond af te vallen moet je dagelijks een klein calorietekort creëren. Maaltijdpakketten voor het afvallen bevatten minder calorieën, maar boordevol eiwitten, gezonde vetten, groentes en vitamines waarmee je verantwoord kunt afvallen.

Om snel af te vallen kiezen de meesten vaak voor de keto maaltijden. De maaltijden zijn laag in koolhydraten, omdat het bij afvallen essentieel is dat je minder energie binnenkrijgt dan je nodig hebt, maar uiteraard moet je wel genoeg eten. De maaltijden bestaan uit langzame koolhydraten waardoor je lichaam langer energie krijgt uit dezelfde aantal calorieën. Ook zit er in elke maaltijd zo’n 40 gram eiwitten wat ervoor zorgt je spieren niet afbreken tijdens het afvallen. je wilt zoveel mogelijk spiermassa behouden, want hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrand in rust.

Meal prep maaltijden voor droog trainen / vetverlies

Met droog trainen zorg je ervoor dat je spierdefinitie beter tot uiting komt. Goede voeding speelt hier een belangrijkere rol in dan een fitness schema. Bij droog trainen wil je buikvet verbranden. Een juiste verdeling van macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) helpt je bij het droog trainen. Meal prep bezorgers hebben de perfecte droog trainen maaltijdpakketten samengesteld om je doel te bereiken.

Meal prep maaltijden voor spiermassa vergroten / bulken

Om zoveel mogelijk in spiermassa aan te komen is het belangrijk om naast het verzwaren van je trainingssessies, veel calorieën tot je te nemen. Hier speelt de verhouding van de macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) een essentiële rol. De juiste verhouding zorgt ervoor dat jij zoveel mogelijk progressie boekt. Meal prep maaltijd bezorgers hebben dit voor jou al uitgezocht en spiermassa opbouw maaltijdpakketten voor je samengesteld!

Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen na je workout. Hoe sneller je spieren hersteld zijn des te sneller je weer veilig kan sporten. Dus, verhoog je eiwitinname en doe aan genoeg krachttraining.

Waarom meal prep maaltijden gebruiken?

Voeding is een van de belangrijkste onderdelen voor het behalen van jouw persoonlijke doelen op het gebied van sporten. Ondanks de discipline van sporters zijn er veel mensen die moeite hebben om zich te houden aan een strak voedingsschema.

Als je gezond meal prep maaltijden in je koelkast of vriezer hebt klaarstaan, wordt het gemakkelijker om je aan je doelen te houden.

Wat gebeurt er als je honger hebt op je werk of school en geen eten bij je hebt? Je wordt gedwongen om fastfood te eten of snel wat uit een automaat te halen. Plots kost die lunchpauze van 30 minuten veel meer tijd en geld dan verwacht. Je kunt je zelf de tijd en moeite te besparen om meal prep maaltijden te bestellen die snel op te warmen zijn.

Hetzelfde gebeurt als je een lange dag hebt gehad en thuiskomt met een lege koelkast. Dat zijn de avonden waarop je pizza bestelt. Stelt je eens voor dat je thuiskomt met een koelkast vol met meal prep maaltijden, gezonde maaltijden, fitnessmaaltijden, sportmaaltijden en hoe je het ook maar wil noemen, die passen bij jouw gezondheidsdoelen!

Waarom zou je meal prep maaltijden bestellen?

Het bedenken, inkopen en bereiden van een goede meal prep sportmaaltijd kan een tijdrovende klus zijn. Toch wil je een gezonde maaltijd eten om je sportdoelen te bereiken. Een goede oplossing hiervoor is het bestellen van gezonde kant-en-klare meal prep maaltijden die helpen bij het realiseren van jouw doel.

Is meal preppen voor iedereen?

Of je nou een liefhebber bent van kip-, rund-, vis- of vegetarische maaltijden, er zijn meal prep maaltijden voor iedere sportfanaat. Meal prep maaltijden en pakketten zijn altijd lang houdbaar en worden snel verzonden. Een fitnessmaaltijd klaarmaken was nog nooit zo makkelijk.

De opkomst van meal prep maaltijd bezorger websites

Het afgelopen decennium was getuige van de opkomst van unieke e-commercebedrijven. Een paar daarvan zijn websites voor het bereiden van meal prep maaltijden, geleid door gevestigde exploitanten zoals Hello Fresh, Marley Spoon en Dinnerly. Er zijn verschillende redenen voor het succes van meal prep bedrijven, waarvan sommige nog steeds relevant zijn in 2021.

Ten eerste zijn de millennials en de generatie X-populatie de belangrijkste demografische profielen onder consumenten die meal prep maaltijden bestellen, die ongeveer 63,7% van alle kopers uitmaken. Ze vormen ook de bevolking met maximale controle over hun eigen beslissingen.

Waarom worden consumenten aangetrokken door meal prep maaltijd websites?

Volgens Numerator, een toonaangevende marktonderzoeksorganisatie, zijn er 4 belangrijke redenen waarom mensen graag eten bestellen bij fitnessmaaltijd websites:

 • bestellen bij meal prep websites bespaart tijd bij het plannen van maaltijden;
 • vermindert de tijd bij het boodschappen doen;
 • introduceert gerechten uit diverse keukens;
 • helpt mensen bij het behalen van doelen;

Afgezien daarvan rechtvaardigt het Ikea-effect (waarbij mensen waarde toevoegen aan dingen die ze zelf helpen creëren) ook de consumentenpsychologie en het verlangen achter het bestellen van sportmaaltijden.

Alle bovengenoemde statistieken en factoren wijzen op het immense zakelijke potentieel in de meal prep maaltijd sector. Gezien het gunstige marktscenario en het gebrek aan meal prep maaltijd bedrijven in verschillende steden, is het veilig om te concluderen dat 2021 een goed moment is om voet aan de grond te krijgen in de meal prep maaltijd sector.

De verzending van meal prep maaltijden

Het bezorgen van meal prep maaltijden aan huis is een eenvoudige manier om jou als sporter een hoop tijd te besparen. Je meal prep maaltijd of meal prep pakket wordt ingevroren bij je thuis bezorgd.

De mealprep maaltijden worden verpakt in isolatiemateriaal en er wordt droogijs (-80 graden) toegevoegd aan de bestelling, hierdoor wordt er een mobiele vriezer gecreëerd. De meal prep maaltijden blijven hierdoor tot wel 3 dagen ingevroren.

Je kunt de meal prep vervolgens eenvoudig bewaren in de vriezer en wanneer je maar wil opwarmen. Meal prep maaltijden zijn kant-en-klaar en kunnen eenvoudig worden opgewarmd in de magnetron, pan of oven.

Meal prep bakjes kopen?

Mensen die fanatiek sporten krijgen regelmatig te maken met tijdnood. Dit kan ervoor zorgen dat er minder goed op het eten wordt gelet, waardoor er minder gezond wordt gegeten. Maar wat nou als jij je eten overal mee naartoe kan nemen? Meal prep bakjes zorgen ervoor dat je vooruit kan plannen. Lees in onze blog over meal prep bakjes meer over de voordelen van meal prep bakjes.

Nieuw: Energy Gums / Cafeïne Kauwgom

Al gehoord van energy gum? Energie gum is een cafeïne kauwgom die energie verhogende eigenschappen bevat. Cafeïne kauwgom geeft je een fysieke en mentale boost. Meer informatie over energy gum of energy gum kopen?