Promotie van Mealprep.nl

Fitness maaltijden: drie verschillende categorieën

Meal Prep Pro Laatst bijgewerkt: 6 september 2022
fitness-maaltijden

Het is als sporter belangrijk om je voeding aan te passen aan de manier waarop jij sport. Er zijn drie verschillende categorieën, namelijk: duursporters, krachtsporters en teamsporters. Voor elke categorie is er een geschikte meal prep fitness maaltijd.

Fitness maaltijden voor duursporters

Duursporters zijn vaak voor een langere tijd energie aan het verbranden. Hierdoor is het extra belangrijk om te focussen op voldoende aanvoer van de juiste voedingsstoffen.

Na een training van lange duur ontstaan er energietekorten. Door middel van voldoende eiwitten in de voeding worden deze energietekorten sneller aangevuld en krijgen de spieren makkelijk de kans om te herstellen.

Fitness maaltijden voor krachtsporters

De focus van krachtsporters ligt bij het vergroten van de spiermassa. Verder wordt er gewerkt aan de coördinatie van de spieren om deze sterker en sneller te maken.

Bij kracht sporters is de duur van de training minder belangrijk maar ligt de focus op de kwaliteit van de training. Dit betekent dat krachtsporters in een relatief korte tijd veel belasting op hun lichaam te verduren krijgen.

Bij een krachtsporter speelt de eiwit intake een nog belangrijkere rol dan bij een duursporter of teamsporter. Dit komt omdat bij krachttraining de timing van het de innemen, de eiwitbron en de hoeveelheid eiwit een grotere rol spelen bij het laten groeien van spiermassa.

Dus ben je een krachtsporter? Zorg er dan voor dat er genoeg eiwitten in je meal prep fitness maaltijd zit.

Fitness maaltijden voor teamsporters 

Mensen onderschatten vaak de impact van ongezonde voeding op de prestaties van een geheel team. Gezonde voeding kan op belangrijke momenten net het verschil maken tussen winnen of verliezen.

Dit kan komen omdat het ene team net was meer energie heeft vanwege de voedingsstoffen die ze binnen hebben gekregen. Het is als teamsporten daarom altijd belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Teamsporters zijn vaak een mix van duursporters en krachtsporters. Je moet jezelf voor een lange tijd kunnen inspannen en tegelijkertijd spiermassa hebben om tegen een stootje te kunnen.

Hierbij moet de focus dus gelegd worden op voeding die energie voor een langere periode kan vasthouden en ook voldoende eiwitten om de spieren sneller te laten herstellen voor intensieve inspanningen.

Conclusie

Voor elke categorie sporter is het belangrijk om op je voeding te letten. Wil je dus eenvoudig een meal prep maaltijd gereed hebben om jou sport doelen te bereiken? Lees dan eens onze review over  Muscle Meals of bestel zelf meal prep bakjes en koop je eiwitbron per kilo in op Musclemeat.nl.